Op weg naar de derde Groenste Dag van Noord op zondag 6 oktober: wat is jouw groenste favoriet?

Op weg naar de derde Groenste Dag van Noord op zondag 6 oktober: wat is jouw groenste favoriet?

Wat zijn jouw groene favorieten?

Jaa!! Zetten jullie ‘m in je agenda? De Groenste Dag van Noord #3 is weer op zondag 6 oktober! Met een leuke route langs een aantal fijne en groene plekken in Noord! In alle goede betekenissen van het woord. Met workshops, lezingen, en … een nieuwe groenste kaart van Noord natuurlijk!

En.. dit keer maken we die graag helemaal van/voor jou! Want: stuur jij ons jouw favoriete groenste plek van Noord? Van de mooiste, leukste, meest onverwachte inzendingen maken we dan de volgende editie van de Groenste Kaart van Noord. Een unieke (ansicht)editie! Nomineer je favoriete groenste plekken via facebook, via twitter, instagram met #groenstedag of mail ons via groenstedag@wnkl.net. Als je dit vóór 28 september doet, kan het nog mee in de productie én maak je kans op een aantal fijne producten van duurzame ondernemers uit Noord.

En ondertussen begint het programma achter de schermen al mooi vorm te krijgen. Heb je nog suggesties, wil je mee helpen of zelf meedoen met een workshop of activiteit laat het ons weten via info@wnkl.net

Het voorlopige programma

We beginnen bij NoordOogst van 10-12 uur: Met Stadsboer Johan masseren we de Buitengewone Varkentjes en eten we lekkere worst

Daarna gaan we naar het Zonneplein: de sportievelingen doen mee met de Cleanuprun van 11-12:30 door VitaminD en Yogasol. Voor de genieters is er van 11-13 uur een lokale groenste lunch (voor een vriendelijk prijsje) bij Lokaal Spaanders

Dan kunnen we snel door naar de geWoonboot van 12-14:00 uur waar we ouderwets gaan macra-mee-en en meer!


Van 13-15 uur planten we samen met Circulair Buiksloterham bomen op de plek waar straks een grondstoffenstation geopend wordt: een plek waar ‘geel en grijs rioolwater’ gescheiden gaan worden en struviet gewonnen wordt. Struviet is een goede meststof voor groen, dus win-win!


Vervolgens krijgen we van 14-16 uur bij de De Ceuvel een rondleiding in high-tech groen.


Van 15-17 uur is er in het Noorderpark een bomenroute met Gert Snoei van IVN, een startschot van de Luffa kwekerij en krijg je schoffelles


Van 16- 18 uur is er soep in het Kerstbomenbos met Nancy Wiltink en kunnen we met de Onkruidenier langs de meest verrassende plekken langs het IJ.


En dan, van 17-19 uur, is de borrel en presentatie van de groenste kaart(en) 2019 in de De VerbroederIJ en de -niet te missen- spectaculaire afsluiting met Maestro Levenskunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *