Duurzame 100 bij internationale conferentie

Duurzame 100 bij internationale conferentie

De internationale conferentie ‘practicing the commons’ trok wetenschappers uit meer dan 70 landen naar Utrecht om te praten over ‘self-governance, cooperation & institutional change’. Zij houden zich bezig met, in de woorden van het NRC, “een eigentijdse revolutie”. Namelijk: “de wedergeboorte van wat in de Angelsaksische traditie ‘the Commons’ heet. Die term staat voor collectief beheer van hulpbronnen door groepen burgers, los van overheid en markt, in de lange traditie van gilden en coöperaties.”

Denk dan bijvoorbeeld aan: collectieven voor duurzame energie, ouderenzorg, landschapsbeheer of de aanleg van een plaatselijk glasvezelnetwerk. Uit de hele wereld kwamen leden van zulke collectieven verslag uitbrengen van hun ervaringen en tegelijkertijd hun voordeel doen met de kennis van de onderzoekers. En WNKL was er bij! Tijdens het practitioners lab van Duurzaam Door deelden we onze ervaringen met de Duurzame 100 van Noord.

Nieuwsgierig geworden? Meer weten/ lezen? Check de site van de conferentie hier en het NRC artikel hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *