Lancering duurzame honderd van Noord- met duurzame hackathon!

Lancering duurzame honderd van Noord- met duurzame hackathon!

De duurzame 100 van Amsterdam-Noord: winst voor de toekomst

De ‘duurzame 100 van Amsterdam-Noord’ is gebaseerd op ‘de duurzame 100 van Trouw’ – met een lokale twist. In dit project gaan we op zoek naar de zzp’ers en kleine ondernemers van Noord met duurzame ambities. Samen zetten zij zich in voor verdere verduurzaming van Amsterdam-Noord.

Alle duurzame kennis voor de buurt

Ieder bedrijf, onafhankelijk van de grootte, kan een steentje bijdragen aan een duurzaam Amsterdam-Noord. Daarbij kan door lokaal samen te werken de impact sterk vergroot worden. Dat is het doel van WNKL: WNKL wil zelfstandigen samen brengen, met elkaar in verbinding brengen. Om vervolgens de duurzame kennis en gebundelde krachten te laten werken voor de buurt.

De zelfstandigen met duurzame ambities

Wie zijn dan de zelfstandigen met duurzame ambities? Denk bijvoorbeeld aan de zpp’er die tassen maakt van gebruikte fietsbanden. Of aan de elektrotechneut die alle TL-verlichting bij bedrijven vervangt door ledlampen. Maar ook aan de duurzame begrafenisondernemer. Wie weet wonen ze wel bij elkaar om de hoek, maar weten zij dit wel van elkaar? Nog belangrijker, wat kunnen ze van elkaar leren?

Hiervoor is kennisdeling nodig. Een logische stap nu we massaal auto’s, gereedschap en huizen delen. Juist door kennis over duurzaamheid te verspreiden en niet voor jezelf te houden, komen we samen verder en creëren we winst voor de toekomst. Of de zzp’er of ondernemer nou veel of weinig ervaring in de duurzaamheid heeft, maakt niet uit. Het gaat om de ambitie. Plus, iedereen neemt relevante kennis mee vanuit zijn eigen ervaring en leert van elkaar.

Hoe verloopt de campagne?

1. Crowdfinding
Niet Crowdfunding maar Crowdfunding zet WNKL in voor de zoektocht naar de 100 zzp’ers met duurzame ambities. De duurzame koplopers die individueel en gezamenlijk een bijdrage willen leveren aan verdere verduurzaming van stadsdeel Noord. Via de Crowdfindingswebsite Heroes and Friends verloopt de aanmelding. Er staan tien categorieën uitgelegd waarin een zzp’er of kleine ondernemer zichzelf kan indelen om zich vervolgens aan te melden.

De tien categorieën:

  1. Foodies
  2. Adviseurs
  3. Creatives
  4. Vervoerder
  5. Zorger
  6. Bouwer
  7. Onderzoeker
  8. Maker
  9. Ict’er
  10. Doener

Doe je mee? meld-je-aan-knop

2. Duurzame vraagstukken
Tegelijkertijd worden duurzame vraagstukken bij lokale bedrijven, organisaties en instellingen opgehaald. Denk bijvoorbeeld aan een vraagstuk over hoe reststromen op elkaar aangesloten kunnen worden in samenwerking met andere organisaties. Of hoe buurtbewoners gezamenlijk voor een wijk met ‘nul op de meter’ kunnen zorgen.

3. Matching
En dan? Vraag en aanbod matchen! Zodat de kennis, expertise en motivatie van de wijk ingezet wordt vóór de wijk. Zo ontstaat een lokaal, divers en duurzaam ecosysteem die bijdraagt aan een prettige leefomgeving.
Lees op onze tijdlijn van Heroes and Friends welke categorieën voor zzp’ers en kleine ondernemers met duurzame ambities er zijn. Bepaal waar jij onder valt en meld je aan.

– Samen komen we verder en creëren we winst voor de toekomst! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *