Welkom!

Welkom!

WNKL is een samenwerking van denkers en doeners. In de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord brengt WNKL 100 duurzaam ondernemende Noorderlingen samen en in beeld: doeners en makers, onderzoekers en bouwers, zorgers, ict’ers, vervoerders, creatives, foodies, adviseurs en meer!

DSC_0435

WNKL is ontstaan in de Amsterdamse wijk Tuindorp Oostzaan. Een wijk met een bijzondere historie en architectuur; gebouwd voor en door werknemers van de Amsterdamse havens. En nu, een eeuw later, is dat nog merkbaar: met een bijzonder hoog aantal zzp’ers (maar liefst 77% van de werkenden is zzp’er!) en een grote diversiteit in beroepen en diensten; van zelfstandigen in de bouw tot kenniswerkers, van theatermaker tot jurist. En in het hart van de wijk, een prachtig plein: het Zonneplein. Dit plein inspireerde WNKL in 2013 om ontmoetingen van/voor zzp’ers in Noord en omstreken te gaan organiseren. Dwars door opleidingen, beroepsgroepen en bestaande netwerken heen. En niet alleen op het Zonneplein maar inmiddels door heel Amsterdam-Noord. Want met ruim 1 miljoen zzp’ers vraagt WNKL zich wel eens af: waar staat eigenlijk het koffiezetapparaat van de netwerkeconomie? In de wandelgangen en bij het koffiezetapparaat wordt vaak toch het beste samengewerkt; en iedereen heeft collega’s nodig! Daarom organiseert WNKL Open Coffees bijvoorbeeld. En supermarkten van diensten, Groene Burenbiebs, en meer. Voor ondernemende Noorderlingen en iedereen die ge├»nteresseerd is. Ook werkt WNKL aan de oprichting van een heuse Amsterdamse zzp-school! Kom dus vooral langs bij een OpenCoffee of event!

‘De multinational van de toekomst is een netwerk’ zegt onder andere Annemarie van Gaal, maar waar ontmoet je die mensen waarmee je wilt en kunt samenwerken? Die een aanvulling zijn op wat jij kunt? Waarmee je nieuwe producten en diensten kunt ontwikkelen? En waar kun je producten en diensten uitproberen, verkopen of op de kaart zetten? Dit is waar WNKL ontstaat: WNKL is een lokaal marktplein van dingen en diensten. Soms online, soms live. Altijd verrassend en verrijkend.

Met de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord zet WNKL duurzaamheid lokaal op de kaart en werken we hyperlokaal samen aan de omschakeling van een lineaire naar een circulaire (netwerk-)economie.

Kortom: welkom bij WNKL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *