Programma derde Groenste Dag van Noord bekend

Programma derde Groenste Dag van Noord bekend

Op zondag 6 oktober is het weer tijd voor de Groenste Dag van Noord. Tussen 10-19 uur zetten groene initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er workshops en wandelingen en ontmoet je elkaar tijdens de pitch ’n drinks van 17-19 uur bij de Verbroederij.

Groenste route
We stippelden een groenste route voor je uit, langs de groenste plekken en initiatieven:

NoordOogst: 10-12 uur: masseren buitengewone varkens met stadsboer Johan.

Zonneplein: 11-12:30: groenste wandeling met Ton van Historisch Archief Tuindorp Oostzaan en, gelijktijdig voor de sportievelingen: de Cleanup run met Denise en Audrey van VitaminD. Ook op het plein: groenste lunch bij Lokaal Spaanders.

Gewoonboot: 12-14 uur: met om 12 uur Climate Drawdown: de grote klimaatoplossingen workshop met Sven en om 13 uur: workshop drijvende mini-plantjes met Judith.

Buiksloterham: 13-15 uur: doe-het-zelf groen en bomen planten met urban street forest op de plek van het toekomstig high-tech grondstoffenstation van Waternet waar ‘geel en zwart rioolwater’ gescheiden gaan worden (Distelweg 90), 14 uur: keukentafelgesprek met groene zelfbouwer Nathalie in de ‘Roestbak aan de Klap’.

Ceuvel: 14-16 uur: met om 15 uur een rondleiding waarin je van alles leert over stedenbouwkundig experimenteren, duurzaamheid en de circulaire economie met Ester.

Noorderpark: 15-17 uur: 15 uur tips over snoeien en onkruid wieden met Jaco en om 16 uur bomenroute met Gert van IVN natuureducatie. Doorlopend: Ready… and Action! Vertel jouw groenste weetje op camera en vind je jezelf terug als natuurmomentje op de website! (verzamelen bij Pompet).

Kerstbomenbos: 16- 18 uur: soep met Nancy in de voortuin van Noord.

Verbroederij: 17-19 uur: pitch ’n drinks met alle groene denkers en doeners in Noord, presentatie groenste kaart(en), de kleintjes kunnen zich laten schminken als hun favoriete dier en aansluitend de -niet te missen- spectaculaire afsluiting met Maestro Richard!

Achtergrond: buurtsuper
Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij groen en bij duurzaamheid. Ook In Amsterdam-Noord. Een aantal jaar geleden zijn daarom een aantal ondernemende Noorderlingen de kennisexpeditie de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord gestart. Op zoek naar Noorderlingen – zelfstandigen, ondernemers en supporters – die eraan werken om van onderop Amsterdam-Noord nog mooier en groener te maken. De Duurzame 100 als een soort buurtsuper: voor groene denkers en doeners. Samen organiseren zij voor de derde keer deze ‘Groenste Dag van Noord’. Woon of werk je in Noord? Kom langs en doe mee!

Meer info
Meedoen aan de Groenste Dag kan door losse onderdelen te bezoeken of de hele dag mee te fietsen. Het programma wordt dagelijks uitgebreid. De meest actuele versie, inclusief locaties, vind je op ook op de site: www.duurzame100vannoord.nl

Groenste Kaart
In aanloop naar de Groenste Dag van Noord is een fotowedstrijd georganiseerd op zoek naar groene lievelingsplekken in Noord. De mooiste, leukste, meest onverwachte inzendingen komen op de Groenste Kaart van Noord: een unieke set ansichtkaarten met ‘groetjes uit Noord’! Tijdens de pitch ’n drinks in de Verbroederij worden prijzen uitgeloofd aan de drie toppers van inzendingen. Stroop & Proost, Liever Hier en Buitengewone varkens loven prijzen uit, lokale fotografen Ruud Gort en Linda Jenkin vormen de jury. De Groenste Dag van Noord is een initiatief van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord in samenwerking met Stichting WNKL. Zie ook www.duurzame100vannoord.nl

Meer info: Nathalie van Loon, T 0627123811

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *