Persbericht: 14 oktober: Groenste Dag van Noord!

Persbericht: 14 oktober: Groenste Dag van Noord!

Vlinders helpen overwinteren, wandelen door Groen Noord en mini-terrarium maken

Amsterdam Noord – Op zondag 14 oktober is het weer tijd voor de Groenste dag van Noord. Tussen 11- 18 uur zetten groene initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er workshops en wandelingen en ontmoet je elkaar tijdens de pitch ‘n drinks van 17- 18 uur bij Pompet in het Noorderpark.

Route door Noord

Speciaal voor de Groenste Dag stippelden we een route uit voor jong én oud. Zo kun je om 11 uur vlinders helpen overwinteren en het observatorium bezoeken bij NoordOogst, om 12 uur een workout óf powernap doen en dan snel door om 13 uur naar het Zonneplein voor de historische wandeling met Historisch Archief Tuindorp Oostzaan en Amsterdam Rainproof. De wandeling brengt je om 14 uur naar de Gewoonboot waar je kunt meedoen aan een workshop mini-terrarium maken en je advies krijgt over een lagere energierekening en duurzaam wonen. Om 15 uur snel door naar het gebouw Hollandse Nieuwe in de Buiksloterham. Want wat is een circulaire stad eigenlijk en kan duurzaam toerisme in Amsterdam wel/niet? Dan op naar Palais Recup, het huis vol groene snufjes gebouwd met restjes van Marktplaats en via de kledingruil op de Ceuvel naar het Noorderpark, waar je om 16 uur op ontdekkingsreis kunt met IVN natuureducatie én Maestro levenskunst naar ‘leven en dood in het park’.

Groenste kaart van Noord

Vanaf 17 uur zijn de pitch ’n drinks bij Pompet en ontmoet je alle groene makers en doeners van Noord. Dus ben jij benieuwd wat je – elke dag – groen kunt doen? Kom vooral langs, want samen praten we je bij! En heb jij een droom voor Groen Noord? Pak die zeepkist en zet ’t op de kaart! Je krijgt dan sowieso een van de eerste exemplaren van de nieuwe Groenste Kaart van Noord!

Achtergrond: van/voor Noord

Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij groen en bij duurzaamheid. Of dat nu de moestuin om de hoek is, spullen en kleding hergebruiken via de kringloopwinkel, of zonnepanelen op je dak. Ook In Amsterdam-Noord zijn veel bedrijven en initiatieven los van elkaar bezig met duurzaamheid. Juist omdat lokale samenwerking en ontmoeting echt verschil uitmaakt, zijn een jaar geleden een aantal ondernemende Noorderlingen de kennisexpeditie de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord gestart. Samen organiseren zij voor de tweede keer deze ‘Groenste Dag van Noord’. Woon of werk je in Noord? Kom langs en doe mee!

Meer info

Je kunt aan het hele programma meedoen of losse onderdelen bezoeken. Het programma wordt dagelijks uitgebreid. De meest actuele versie, inclusief locaties, vind je op https://wnkl.net/. Belangstellenden die willen helpen of op de valreep willen meedoen, welkom. Mailen kan via info@wnkl.net.

Partners

De Groenste Dag van Noord is een initiatief van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord in samenwerking met Stichting WNKL. De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Stichting DOEN en de Gemeente Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *