De duurzame 100: bouwen aan duurzaamheid in Noord!

De duurzame 100: bouwen aan duurzaamheid in Noord!

Na een oproep in oktober waar vol enthousiasme op gereageerd werd, kwamen in maart de eerste duurzame en ondernemende Noorderlingen bij elkaar op de Gewoonboot. Samen gaan we bouwen aan een duurzamer Noord!

Duurzame 100?
De gedachte is simpel: Amsterdam is zzp-hoofdstad van Nederland en ook Amsterdam-Noord kent veel ondernemende Noorderlingen met diverse expertises en kennis. Wat als we al die diverse kennis rond het thema duurzaamheid samenbrengen? Dan maken we samen winst voor de toekomst! In de Duurzame 100 komt passie, kennis en ervaring rond duurzaamheid lokaal samen. De Duurzame 100 verenigt doeners, makers, onderzoekers, bouwers, zorgers, ict’ers, vervoerders, creatives, foodies, adviseurs, en nog veel meer. De duurzame 100 inspireren elkaar én zetten hun kennis en ervaring in voor Noord tijdens innovatielabs met bedrijven en instellingen.   Op de Gewoonboot zijn individuele en gezamenlijke plannen gesmeed; dus zet ‘m alvast in je agenda: op 8 oktober 2017 organiseren we de eerste Dag van Duurzaam Noord!

 Gewoonboot

En wat een prachtige lokatie om te kunnen werken: de Gewoonboot. De plannen waren zo snel gemaakt! En vragen waren er ook: gaan we thematisch inzetten op energie, kleding of plastic bijvoorbeeld? Of gaan we langs scholen en markten? En: hoe gaan we er voor zorgen dat héél Noord kan verduurzamen, ongeacht de inhoud van de huishoudportemonnee? Plannen genoeg, een aantal ervan hoor je hier.

Durf te vragen

De Duurzame 100 portretteert de komende maanden 100 lokale beroepen, 100 verhalen over duurzaamheid. Ken je mensen met bijzondere verhalen? Laat het ons weten via info@wnkl.net. Of meld je nu aan om ook mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *