Jaarverslag WNKL!

Jaarverslag WNKL!

2016: praten in activiteiten en werkwoorden

Ja, het staat er echt: pas op dat je van je netwerk geen organisatie maakt! Op Frankwatching dit (verder onschuldig) blog over een congres voor communicatiewetenschappers. Hoe opvallend – want als WNKL roepen we juist heel hard ‘maak een bedrijf van je netwerk!’. Neem Amsterdam alleen al: Amsterdam is ZZP hoofdstad van Nederland: 1 op de 10 inwoners is ZZP’er. Deze richten zich stuk voor stuk vooral op hun opdrachtgever, en nauwelijks op elkaar. En bij WNKL zien we dat graag anders: WNKL wil ZZP’ers samen brengen, met elkaar in verbinding brengen. Of, misschien beter, bij elkaar ‘in de buurt’ brengen. Want bij WNKL geloven we in de netwerksamenleving én in de buurt; ofwel: de kracht van samenwerking dicht bij huis. Bij die aardige achterbuurman die zelfstandig cameraman blijkt te zijn. Zijn hulp kan je goed gebruiken bij een communicatieproject. Bij die vrouw-met-labrador uit de zijstraat, die blijkt webbouwer te zijn. Zij kan jou als meubelmaker eindelijk helpen met een goede website….

Daarnaast roepen we ook graag dat het bedrijf van de toekomst een netwerk van ZZP’ers is. Annemarie van Gaal gaat daarin een stapje verder en introduceerde een tijdje terug de MZP’er: de multinational zonder personeel. Hoe dan ook: netwerken zijn ‘in’, leuk en …lastig! Want, hoe werk je als overheid samen in de netwerksamenleving? Hoe ga je als bedrijf om met ZZP’ers? Als WNKL zien we hoe ook binnen bedrijven en organisaties ‘ondernemerschap’ meer en meer ruimte krijgt. We zien daarnaast ook dat carrières in Nederland veranderd zijn: 40 jaar bij dezelfde ‘baas’ is al weer even achterhaald, maar 40 jaar überhaupt een ‘baas’ ook: we denken dat iedereen –en zeker de jongeren van nu – minimaal een periode in het leven als ZZP’er aan de slag zal gaan en dat een sterk en ‘vloeibaar’ continuüm tussen (ondernemende) bedrijven, organisaties en netwerken steeds normaler én steeds belangrijker zal zijn.

En.. wat willen we daar met WNKL in betekenen? Het blogje tipte het al: zodra je gaat praten in organisatietermen gaat het mis. ZZP’ers zijn niet voor niets ZZP’er: velen van hen willen nooit meer voor een baas werken. Dus wat gaan wij doen: we gaan praten in werkwoorden en activiteiten!

2016 wordt dan ook een ondernemend jaar, het derde jaar van WNKL. En ben je eerst nieuwsgierig naar wat we de afgelopen jaren hebben gedaan? Lees dan hier het WNKL jaarverslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *