Amsterdamse ZZPers krijgen eerste bedrijfsuitje ooit

Amsterdamse ZZPers krijgen eerste bedrijfsuitje ooit

Persbericht: Amsterdamse ZZP’ers krijgen eerste bedrijfsuitje ooit

Amsterdam, 18 mei 2015 – Het snel groeiende aantal ZZP’ers in Amsterdam kan elkaar veel meer benutten dan nu gebeurt. Van de 80.000 zelfstandigen in Amsterdam werken de meesten nu geheel solo, alleen maar gericht op hun opdrachtgevers. Volgens Nathalie van Loon, zelf ook zelfstandige, een gemiste kans. Met meer samen optrekken benut je elkaars kennis en kunde, kan je krachten bundelen en het geeft de solitaire ZZP’er bovendien een collega-gevoel. Zij neemt daarom het initiatief tot het eerste bedrijfsuitje voor ZZP’ers ooit: op 31 mei aanstaande in Amsterdam-Noord.

Van Loon is er van overtuigd dat het smeden van dwarsverbanden binnen de groeiende groep zelfstandigen de toekomst heeft. “Inmiddels is één op de tien Amsterdammers een zelfstandig ondernemer. We richten ons alleen nauwelijks op elkaar. Terwijl daar veel winst valt te behalen. Kennisuitwisseling, opdrachten samen oppakken, klussen voor elkaar doen. Maar ook het collega-gevoel: niet alleen op je eilandje, maar samen iets leuks doen. Dat vergroot ook de lol in je zelfstandigen­bestaan.”

Het ZZP-bedrijfsuitje start om 10 uur bij de NDSM Pontsteiger en gaat via een ondernemende route naar het Zonneplein, diep in Noord. Onderweg kunnen de zelfstandigen onder meer speeddaten per tandem, deelnemen aan wandelende coaching sessies en zijn er allerlei vormen om ervaringen en kennis uit te wisselen.

Alle zelfstandigen uit Amsterdam en omstreken zijn welkom bij dit eerste ZZP-bedrijfsuitje ooit. Aanmelden kan via http://wnkl.eventbrite.nl.

Nathalie van Loon is een van de initiatiefnemers van het collectief WNKL, dat inspeelt op opkomende maatschappelijk en economische ontwikkelingen, zoals de buurteconomie, flexibilisering en de deel-economie. WNKL organiseert evenementen en bijeenkomsten voor geïnteresseerden en ontwikkelt een online platform om zelfstandigen in staat te stellen beter van deze veranderingen te profiteren. Een bijdrage van de Stichting DOEN maakt de activiteiten van WNKL mede mogelijk.

flyer-achterkant-a5-lowresflyer-voorkant-a5-lowres

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *