WNKL = 1!

WNKL = 1!

10 oktober 2014 … WNKL = 1!

Deze week vieren we het eerste jaar van WNKL!

Een jaar geleden is Stichting WNKL opgericht. Het doel: het versterken van bottom-up netwerken van professionals, en een onderzoek naar het marktplein van de 21e Eeuw.

Professionals? Ja! In loondient of ZZPer, kenniswerker of ambachtsman/vrouw, dingen- of dienstenaanbieder: de manier waarop Nederland werkt verandert. Bij WNKL geloven we dat straks iedereen in meer of mindere mate in ieder geval een deel van zijn of haar loopbaan ondernemer zal zijn. Een werknemer/ondernemer, ZZPer – hoe je het ook wilt noemen! Deze beweging is duidelijk zichtbaar: we zijn inmiddels met ruim 1 miljoen ZZPers in Nederland, en dat aantal groeit alleen maar.

WNKL stelt zich echter de vraag: waar staat het koffiezetapparaat van de netwerkeconomie? Als we elkaar niet meer vinden als collega’s in bedrijven- hoe vinden we elkaar dan professioneel? En hoe versterken we elkaar? En vooral: hoe creëren we het Senseo effect? Oftewel: hoe maak je een bedrijf van je netwerk?

Dát is waar WNKL over gaat.

Daarom begonnen we een jaar geleden in Amsterdam met het organiseren van netwerkbijeenkomsten voor ZZPers en professionals. Later kwamen daar de openlucht supermarkten van diensten bij op het Amsterdamse Zonneplein. Daarnaast hebben we workshops verzorgd en interviews gegeven, ZZP speeddates georganiseerd, en nog heel veel meer.

Mede dankzij een subsidie van Stichting DOEN hebben we ‘het marktplein van de 21e Eeuw’ op deze manieren vorm kunnen geven. De enthousiaste reacties en ‘lovebabies’ (ZZPers die elkaar vinden en met elkaar aan de slag gaan) maken ons elke keer weer blij. En met een team van betrokken professionals en vrijwilligers werken we inmiddels aan nóg meer mooie plannen en projecten.

We danken jullie dan ook graag voor alle support en hopen samen te blijven werken om nóg meer WNKL mogelijk te maken!

Graag tot WNKLs, graag tot ziens!

De Raad van Toezicht:
Janneke van Eijk -zorgdirecteur,
Nathalie Bikkel –communicatie professional,
Nel de Jager – winkelstraatmanager.

Namens het WNKL team: Nathalie van Loon, Merel Eimers, Ankie Knippenbergh, Ronald van Beek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *