Lancering Groenste kaart van Noord

Lancering Groenste kaart van Noord

Geslaagde allereerste Groenste Dag van Noord

Persbericht – Op Zondag 8 oktober zetten in Amsterdam-Noord diverse duurzame ondernemers, kunstenaars en initiatieven de deuren open voor de allereerste ‘Groenste dag van Noord’. Honderden mensen namen gedurende de dag deel aan workshops over zwerfvuil, gouddelven in je telefoon, daktuinieren, plastic afval en wol recyclen.

Enthousiaste reacties
Bezoekers namen een kijkje ín de 3D printer van VanPlestik, het Afscheidshuis, op de Ceuvel, Gewoonboot, NDSM en meer. Op het Zonneplein werd de lokale Energiecommissie opgericht en ontstond een nieuw initiatief om gebruikte paraplu’s een nieuw leven te geven.

Groenste kaart: 100 x groen doen
In Amsterdam-Noord zijn veel bedrijven en initiatieven los van elkaar bezig met duurzaamheid, maar lokale samenwerking maakt pas echt het verschil. Daarom zijn een aantal ondernemende Noorderlingen een samenwerking gestart en hebben samen de Groenste Kaart van Amsterdam-Noord gemaakt. Hierop de ‘duurzame 100 van Amsterdam-Noord’: 100 manieren om lokaal groen te doen. De kaart is vanaf deze week – gratis – verkrijgbaar bij alle tippunten in Amsterdam-Noord en te bestellen via www.wnkl.net. En wat de initiatiefnemers betreft blijft het hier niet bij: “de kaart is een momentopname; we gaan online door. We weten namelijk dat veel mensen graag groene keuzes maken maar soms niet weten hoe. Met de kaart maken we het mensen makkelijk: zo vinden mensen en initiatieven elkaar en maken we samen het stadsdeel groener.”

 

fotografie: Ruud Gort. Illustraties Groenste Kaart: Marieke Honingh

2 Replies to “Lancering Groenste kaart van Noord”

    1. Dank voor je enthousiasme! Aan de online versie wordt heel hard gewerkt! Vooralsnog is de Groenste Kaart te krijgen bij Lokaal Spaanders op het Zonneplein bijvoorbeeld en staat hij in de bakjes bij Café de Pont en de Modestraat op het Buikslotermeerplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *