Lekker buurten en meezingen bij de openlucht supermarkt op het Zonneplein!

Lekker buurten en meezingen bij de openlucht supermarkt op het Zonneplein!

Op zaterdag 27 september van 14.00-17.00 uur is de derde editie van het spiksplinternieuwe WNKL festival, de maandelijkse openlucht supermarkt voor diensten op het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan. Zoals elke maand gooien lokale ondernemers hun deuren open en worden vraag en aanbod op een leuke manier bij elkaar gebracht. Hier vind je dicht bij huis je kapper, hapjes, dansleraar, MKB coach, social media adviseur of privé masseur. Daarnaast, door samenwerking met de Theaterstraat en Cultuurhuis Noord, doet het NK hoefijzerwerpen voor de tweede keer Tuindorp aan en kun je tijdens het meezingdiner je zangkwaliteiten testen op het podium én aan tafel.

Het festival staat deze keer in het teken van nationale Burendag, en biedt veel lokale ambachten en producten. Amsterdamse honing bijvoorbeeld, en Amsterdamse tasjes. Maar ook wereldse hapjes en lokale ondernemers die je verrassen met proeverijen, workshops, advies en veel meer. Cultuurhuis Noord organiseert live muziek zoals Peter Batenburg op accordeon en zanger Henk Freen. De Theaterstraat organiseert diverse acts zoals de clowns Lukas, Eric en Jolanda, een dansworkshop en een absurde quiz over Polen. Kom dus vooral even nazomeren op dit marktplein van de 21ste eeuw!

Supermarkt van diensten
Zo aan het eind van de zomer is een mooie tijd om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Nathalie coacht de buurt in ‘happy feelings’! Of wil je volgend jaar bijen gaan houden? Laat je dan bijpraten door imker Dorinde. En met de frisse voeten van een bezoek aan voetreflexmasseur Marjon kunnen de voetjes van de vloer tijdens het meezingdiner. Je mag zelf je eten meenemen en barbecueën, maar uiteraard staan ook de ondernemers met lekker eten voor je klaar. Je bent als ondernemer of ZZP-er overigens nog steeds welkom om je mee te doen met WNKL. De markt is groeiende!

Meezingdiner
Tijdens de dag brengen de veilingmeesters van de Theaterstraat vraag en aanbod bij elkaar. En heb je toch nog behoefte aan vakantie? Op het plein kun je ook prima relaxen terwijl de kids zich vermaken met verf en de FijnZonneplein XXL Bellenblaas met gratis bellenblaastap. En voor wie nog lang niet naar huis wil staat na het eten cinema du soleil nog voor je klaar!

De WNKL festivals worden mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Stichting DOEN. De burendageditie is een samenwerking van FijnZonneplein, Wijkopbouworgaan Tuindorp Oostzaan, Theaterstraat, Cultuurhuis Noord, WNKL en vele vrijwilligers.

DSC_0357
DSC_0489DSC_0518

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *